Wij willen:

  • Het eigen risico flink verlagen;
  • De zorgpremie verlagen naar ongeveer 10 euro;
  • Betaalbare zorg voor iedereen.

We maken solidariteit weer de basis van onze zorg. Dat betekent dat we de kosten van de zorg eerlijk delen tussen mensen die gezond en ziek zijn. We bouwen daarom het eigen risico af en verlagen de zorgpremie fors. Hiermee maken we de zorgtoeslag overbodig.

Boete op ziek zijn

Mensen met een chronische ziekte zijn gedwongen om elk jaar opnieuw het eigen risico te betalen. Voor dezelfde ziekte krijgen ze elk jaar weer dezelfde boete: 385 euro. De hartpatiënt, de patiënt met COPD, de patiënt met reuma, de nierpatiënt, de diabetespatiënt, de kankerpatiënt, elk jaar opnieuw moeten ze weer hun eigen risico betalen.

Zorgmijding

Het eigen risico zorgt er ook voor dat mensen met een kleine portemonnee zorg mijden. Ze hebben zorg nodig, maar gaan niet naar de dokter uit angst om doorverwezen te worden naar een specialist die ze dan uit hun eigen portemonnee moeten betalen. Dat moet veranderen. Wie ziek is, moet niet horen: eigen schuld, dikke bult.

Afbouwen eigen risico en verlaging zorgpremie

Het eigen risico bouwen we af en de zorgpremie wordt verlaagd naar ongeveer 10 euro per maand. Mensen hebben dan geen zorgtoeslag meer nodig en ook dat maakt het leven simpeler en overzichtelijker.

Een man zorgt voor zijn oudere moeder thuis

Stop de marktwerking in de zorg.

Samen kunnen we dit veranderen: #FixDeZorg,

  • Van zorgverzekeraars naar Zorgfondsen
  • Hogere salarissen voor gewone zorgmedewerkers
  • Aanpakken machtige farmaceutische bedrijven


Doe mee. Teken de petitie: