Wij willen:

  • Stoppen met de intensieve veehouderij;
  • Stoppen met het onnodig gebruik van dieren;
  • Inzetten op alternatieven voor dierproeven.

Onnodig lijden

In Nederland worden dieren nog veel te vaak onnodig pijn gedaan of gebruikt voor vermaak. Er wordt bijvoorbeeld gehandeld in bont en er wordt nog gejaagd voor het plezier. Ook proefdieren lijden vaak onnodig.

De intensieve veehouderij heeft zich ontwikkeld tot een massaproductie-industrie. Hier lijden dieren enorm onder. Ook hier zijn wij tegen, waarom lees je in ons standpunt bio-industrie.

Dierenleed is niet oké

Wij vinden dat iedereen, mens of dier, recht heeft op een pijnloos leven. Net zoals je een kat niet aan de staart omhoog trekt of een hond een trap geeft, is het niet oké om een vogel of vos neer te schieten voor je eigen vermaak.

Bij dierproeven worden dieren vaak onnodig ziek gemaakt, ervaren ze stress en worden ze achteraf vermoord. Deze testen worden gedaan voor de veiligheid van mens, dier en milieu, maar worden nu nog te vaak ingezet, terwijl er goede alternatieven zijn. Hoewel dierproeven niet meer altijd nodig zijn, zijn ze door achterhaalde wetten wel verplicht.

Onnodig dierenleed wordt verboden

Het onnodig pijn doen van dieren is onacceptabel. GroenLinks wil de plezierjacht en de productie en handel van bont verbieden. Mishandeling en verwaarlozing van dieren moet consequent worden opgespoord en bestraft. Ook zetten wij in op het stimuleren van proefdiervrije onderzoeksmethoden. Proefdieren worden dan enkel nog gebruikt als het de enige manier is om een flinke verbetering van de volksgezondheid te bereiken.

Dierenwelzijn.jpg

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.