Van Brabant naar Den Haag

Roel is geboren en getogen in een warm en betrokken gezin in Breda. Zijn ouders hebben hem voor altijd de waarde van eerlijkheid, sociale rechtvaardigheid en liefde meegegeven.

Na zijn theologiestudie in Tilburg, heeft hij de stad niet verlaten. Hij woont samen met Ideke, met wie hij de ouders is van Else en Job. Begin jaren tachtig werd Roel politiek actief, nog voordat GroenLinks bestond. Na 8 jaar in de gemeenteraad, was Roel wethouder van 1994-2002. Daarna heeft hij zijn betrokkenheid voortgezet in maatschappelijke organisaties: eerst acht jaar als directeur/bestuurder in de jeugdzorg, sinds 2011 in dezelfde rol bij een woningcorporatie. Die kennis en ervaring wil hij nu inzetten in Den Haag. En andersom.

Hier sta ik voor

Roel staat dagelijks heel dicht bij mensen die het niet gemakkelijk hebben. En bij mensen die, vrijwillig of professioneel, de handen uit de mouwen steken om de wereld iets mooier te maken. “Werken aan een eerlijke, schone, fijne en ontspannen samenleving doe je samen. Dat vraagt inzet, iedere dag en overal. Dat is hard werken, maar vooral erg leuk en inspirerend.”

“ Het is niets om gelijk te hebben, maar het is alles om te doen wat je maar kunt. ”

Wetenswaardigheden

Behalve van de mensheid in het algemeen en zijn gezin in het bijzonder, houdt Roel zeer van lezen (romans en gedichten), filosofie en kun je hem vinden op de voetbaltribune bij NAC.

In de Eerste Kamer houdt Roel zich bezig met:

  • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.