Vroeger bij ons thuis aan de keukentafel, in Bladel, werden vaak maatschappelijke vraagstukken besproken. Groot en klein. Ver weg en dichtbij. Mijn lieve vader en moeder brachten mij de idealen van (internationale) solidariteit en rechtvaardigheid bij. Tot op de dag van vandaag mijn inspiratiebron.

En die idealen zijn nog steeds zeer actueel. Misschien wel meer dan ooit? In een samenleving waarin (groepen) mensen steeds vaker tegenover elkaar komen te staan. Waar verschillen worden uitvergroot, in plaats van gezocht wordt naar verbinding en overeenkomsten. Waarin het belang van het individu belangrijker lijkt te zijn dan het belang van het collectief. In die samenleving is plaats voor een sterke PvdA. De PvdA als een vereniging van mensen die, soms helaas tegen de stroom in, werkt aan het realiseren van sociaaldemocratische idealen. Niet alleen door te praten, maar juist ook door te doen. Door praktisch te laten zien wat die idealen in de huidige samenleving waard zijn.

In mijn dagelijkse werk ben ik directeur van Groen Ontwikkelfonds Brabant Groen Ontwikkelfonds Brabant. Een fonds met als opdracht om voor 2027 te zorgen voor 10.000 hectare nieuwe natuur in Brabant. Dat doe ik, samen met een fantastisch team, met zeer veel plezier. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief voor Quiet Eindhoven Eindhoven – Quiet en Spot ON. Spot On – 040.

Op 12 oktober 2021 ben ik (voor de 2e keer) beëdigd als lid van de Eerste Kamer. De uitvoerbaarheid van wetgeving heeft mijn speciale aandacht. Uitvoerbaar voor organisaties, maar bovenal de vraag of wetgeving uitvoerbaar/doenbaar is voor mensen.

“ Mijn lieve vader en moeder brachten mij de idealen van (internationale) solidariteit en rechtvaardigheid bij. Tot op de dag van vandaag mijn inspiratiebron. ”
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.