“Er is heel veel aan de hand in Nederland, te veel mensen zijn het vertrouwen in de overheid kwijt. Dat heeft naar mijn idee óók te maken met de kwaliteit van de wetgeving. Wetten zijn soms slecht uitvoerbaar en slecht handhaafbaar. Mensen ervaren de wetten niet als rechtvaardig. Ik wil me inzetten voor eerlijke en sociale wetgeving. Daarbij vooral oog hebbend voor mensen die juist de steun van de overheid nodig hebben.

Ik ben 12 jaar lid geweest van Provinciale Staten in Fryslân, waarvan de laatste periode als fractievoorzitter. Ik heb me in de provincie vooral bezig gehouden met landbouw, natuur, water, klimaat. Samen met GroenLinks wil ik blijven werken aan een duurzaam Nederland. Op een sociale manier inzetten op klimaat en natuurherstel. Ik heb 15 jaar gewerkt als bestuurder van zorgorganisaties. Ik heb in de praktijk gezien wat de nieuwe wetten teweeg gebracht hebben in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg en durf te stellen: de marktwerking heeft daar niks goeds gebracht, wat mij betreft mag dat teruggedraaid worden.

Leuk om te vertellen: met mijn echtgenoot en twee andere stellen woon ik al ruim 40 jaar in dezelfde woongroep in Leeuwarden. Onze beide kinderen zijn er opgegroeid en uitgevlogen en onze kleinkinderen logeren regelmatig bij ons in het prachtige Fryslân. In mijn vrije tijd sport en lees ik wat, zit als vrijwilliger in enkele besturen op gebied van zorg en armoede en help organisaties en (meestal oudere) mensen met hun computer, iPhone of iPad perikelen.”

“ Ik heb in de praktijk gezien wat de nieuwe wetten teweeg gebracht hebben in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg en durf te stellen: de marktwerking heeft daar niks goeds gebracht, wat mij betreft mag dat teruggedraaid worden. ”
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.