Artie Ramsodit (47): “Iedereen in onze samenleving heeft recht op bestaanszekerheid. Het is mijn drijfveer in mijn dagelijks werk als gepromoveerd onderzoeker, ondernemer, bestuurder en toezichthouder. Nu wil ik daar verder vervolg aan geven als lid van de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer maakte voor het eerst echte indruk op me in 1998. Ik was net 23 jaar, afgestudeerd en werkzaam op een ministerie. Als ambtenaren waren we in de Eerste Kamer aanwezig vanwege een wetgevingstraject. En toen landde het bij mij: de enorme impact van landelijke wetgeving op je kansen in de samenleving en je bestaanszekerheid. Vele jaren later in mijn loopbaan werd dat nog eens onderstreept. Als gemeenteraadslid ervaarde ik in 2014 de impact van de ‘nieuwe’ participatiewet en de jeugdwet op het dagelijks leven.

De bestaanszekerheid versterken en kansen vergroten, dat kan ik vanuit en mét de Eerste Kamer realiseren. Maar ook met het brede team daarbuiten. Mijn huidige positie verschaft me die mogelijkheid. Op het gebied van wonen, werk, gezondheid en veiligheid ben ik verbonden met de uitdagingen waar Nederlanders dagelijks mee worstelen. Die verbinding heb ik te danken aan mijn diverse netwerken, mijn kennis en expertise en mijn persoonlijke ervaringen. Het leven bracht me van mijn geboorteland Suriname, naar mijn bestemming in Nederland. Ik woonde in Rotterdam, Schiedam, Hoogvliet, Enschede en Den Bosch, maar koos uiteindelijk met mijn man voor een gezinsleven in Haarlem. Het reizen blijft echter doorgaan. Nog altijd trek ik verder de wereld in voor nieuwe indrukken, om te leren van andermans ervaringen. Dat houdt mijn blik breed en mijn ambitie scherp.”

“ Iedereen in onze samenleving heeft recht op bestaanszekerheid. Het is mijn drijfveer in mijn dagelijks werk als gepromoveerd onderzoeker, ondernemer, bestuurder en toezichthouder. Nu wil ik daar verder vervolg aan geven als lid van de Eerste Kamer. ”
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.