Als de verandering niet uit Den Haag komt, organiseren we die van onderop. Waar de regering blijft treuzelen, nemen wij in heel Nederland het heft in eigen handen. Om de wooncrisis aan te pakken, ongelijkheid tegen te gaan en échte stappen te zetten om de klimaatcrisis te bestrijden.

Over vier maanden zijn er belangrijke verkiezingen, de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ook dan moeten we er samen voor zorgen dat het klimaat op de agenda staat. Om dat te bereiken hebben we jouw hulp nodig. Daarom wil ik je vragen om lid te worden van GroenLinks. Als lid maak je GroenLinks sterker in de strijd voor onze idealen. Hoe groter onze partij, hoe meer we voor elkaar krijgen.

Deze Klimaatmars is niet het einde, maar het begin van nog meer acties. We moeten druk blijven zetten zodat de politiek de klimaatcrisis serieus gaat nemen. Want de oplossingen en het draagvlak zijn er.

Maar terwijl Rutte op de klimaattop in Glasgow wel zegt dat er ‘actie actie actie’ nodig is, weigert hij vervolgens een handtekening te zetten onder de verklaring om eind 2022 te stoppen met het geven van geld aan fossiele projecten. Een verklaring die al door meer dan 25 landen, waaronder de VS en Canada, gesteund wordt.

Woorden zijn niets waard zonder daden. Wij roepen Rutte op deze verklaring te tekenen. Ook moeten we grote vervuilers verplichten hun uitstoot te verminderen en Lelystad Airport kan niet geopend worden. En naar gas boren in de Waddenzee? Dat is onbespreekbaar. Wij willen eerlijke klimaatactie, nu.

Help mee en teken onze petitie.

Klimaatmars

Petitie: eerlijke klimaatactie nu

Nederland bungelt in Europa onderaan de lijst qua duurzame energieproductie en er gaan nog steeds miljarden naar de fossiele sector. Bovendien wil het kabinet een nieuw vliegveld openen en snelwegen verbreden ten koste van natuur.

  • Stop subsidie aan fossiele projecten
  • Grote vervuilers verplichten uitstoot te verminderen
  • Meer treinen, minder vliegen
  • Niet boren in de Waddenzee