Wij kunnen al jouw vragen over de partij en de mensen achter de partij beantwoorden, maar dan houd je zelf nog maar weinig over om te onderzoeken. 

We laten je natuurlijk niet helemaal aan je lot over, dus we hebben deze pagina gemaakt om jou op weg te helpen. Hier vind je wat informatie en links die je kan gebruiken om jouw onderzoek te doen slagen!

GroenLinks

Voor jouw presentatie kan je gebruik maken van deze PowerPoint, waarin wij alvast een voorzet hebben gegeven. Je kan hier zelf nog tekst en afbeeldingen aan toevoegen, zodat het een volledige presentatie wordt. Hieronder staat waar je meer informatie over GroenLinks kunt vinden.

  • GroenLinks standpunten over verschillende maatschappelijke onderwerpen staat hoe wij als partij hierover denken. Hier vind je meer informatie over onze standpunten. En hier vind je alle standpunten op een rij.
  • Als je meer wilt weten over de achtergrond van onze partij en haar geschiedenis, dan kan je meer informatie vinden op de website van Parlement.com.
  • Voor meer actuele informatie over GroenLinks en onze politici kan je ons online volgen op Facebook, Twitter en Instagram, en kan je Jesse Klaver volgen op Facebook , Twitter en Instagram. Zo kan je meer te weten komen over actuele GroenLinks onderwerpen, activiteiten en onze standpunten.
  • Je kunt bovendien actief worden bij GroenLinks, als lid, apptivist of als vrijwilliger

DWARS

  • GroenLinks heeft ook een onafhankelijke jongerenorganisatie, DWARS. Lid worden van DWARS is mogelijk vanaf je 14e tot je 27e. Bij DWARS maak je op een ontspannen, gezellige manier kennis met de politiek. Door middel van contact met GroenLinks, berichten in de media en acties probeert de vereniging de Nederlandse politiek te beïnvloeden. Meer informatie over DWARS vind je op deze website. Je kunt DWARS volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Leuke weetjes waarmee jij jouw spreekbeurt helemaal afmaakt!

Hieronder hebben wij nog een aantal leuke feitjes over onze Tweede Kamerleden voor jou samengesteld, die je kan gebruiken om je spreekbeurt een mooie afsluiting te geven. Dan komt het vast helemaal goed met jouw cijfer! 

Wist je al over onze Tweede Kamerleden dat...?

  • Als Jesse de kans krijgt, hij zijn racefiets pakt en graag door de duinen racet?
  • Corinne Ellemeet van Mastermind en Cluedo houdt? En dat een van haar meest ingevoerde zoekopdrachten:  ‘Michelle Obama fashion’ is?
  • Suzanne Kröger van taarten bakken houdt?
  • Lisa Westerveld gek is op metal en voetbal?
  • Niels van den Berge twee keer op de nationale tv in Bangladesh is geweest? Hij speelde twee keer de hoofdrol in satirische sketches. Met deze sketches stelden hij en andere amateur-acteurs kindhuwelijken en bruidsschatten aan de kaak. Er keken naar schatting 80 miljoen mensen naar.

Toolkit

Voor de Europese Verkiezingen van 2019 is er een online toolkit gemaakt met allemaal toffe visuals en gifjes. Hier kan jij ook gebruik van maken bij jouw spreekbeurt, om deze nog flitsender te maken! 

Succes!

Wij wensen jou heel veel succes met je spreekbeurt, werkstuk of onderzoek! Hopelijk hebben we je goed genoeg op weg geholpen. Kom je er toch niet uit of mis je informatie? Stuur dan een mailtje naar vragen@groenlinks.nl en dan proberen wij jou zo goed mogelijk te helpen.