"Ik ben GroenLinkser van het allereerste uur. Ik ben op diverse fronten in de partij actief geweest:
als afdelingsbestuur, gemeenteraadslid, college-onderhandelaar, lid van programma- en kandidatencommissies en penningmeester GroenLinks Europa. Momenteel ben ik actief als trainer bij de GL-Academie.

"Politiek actief zijn is iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Ik ben opgegroeid in een traditioneel rood nest en ben mijn 17e lid geworden van de PvdA. Via de CPN ben ik overgestapt naar GroenLinks. En inmiddels ook weer lid van de PvdA.

"Naast mijn politieke activiteiten heb ik mij zowel beroepsmatig en als vrijwilliger altijd ingezet voor de publieke zaak. Als manager en als penningmeester heb ik de nodige knowhow opgedaan in het beheren van financiën en het ontwikkelen van financieel beleid. Momenteel ben ik nog lid van de Raad van Toezicht Leergeld Nederland en van de Raad van Toezicht Het Begint met Taal. Als ZZP’er geef ik nog regelmatig trainingen aan uitvoerende professionals in het sociaal domein (schuldhulpverleners, re-integratiecoaches en sociaal werkers).

"Met mijn politieke ervaring en mijn financiële knowhow wil ik graag een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar GroenLinks nu voor staat en het verder uitbouwen van de samenwerking met de PvdA, zowel op politiek, organisatorisch als financieel op gebied."

Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.