VAN HET MUSEUMPLEIN NAAR DEN HAAG

Als scholier stond Kauthar al in de modder op het Museumplein, ‘spijbelend’ voor een landelijke staking die ze mee had georganiseerd. Vanuit die kritische energie sloot ze zich aan bij de klimaatbeweging, met het besef dat de klimaatcrisis ongelijkheid vergroot. Ze ziet hoe belangrijk klimaatrechtvaardigheid is voor een gelijkwaardige samenleving.

Een gewonnen strijd tegen de ene vorm van onrecht of uitsluiting is uiteindelijk winst voor iedereen. In haar werk staat dat centraal. Zo was ze campaigner voor de Klimaatmars , georganiseerd door De Goede Zaak, De Woonbond, FNV, Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib. En coördineerde ze de Klimaatstaking van 2019 met de coalitie van Code Rood, Earthstrike Nederland, FossielVrij NL, Fridays for Future en Teachers for Climate NL. Ook was ze vice-voorzitter van de Europese koepel van moslimjongerenorganisaties, FEMYSO en heeft ze onlangs samen met Zoë Papaikonomou het boek De Inclusiemarathon, Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer geschreven.

Kauthar is geselecteerd voor de Duurzame Jonge 100 en was voorzitter van stichting Groene Moslims. Haar expertise reikt van klimaat tot racisme en verder, intersectionaliteit is voor haar wat alles verbindt.

In de Tweede Kamer houdt Kauthar zich bezig met: 

  • MBO
  • Digitale Zaken
  • Milieu en circulaire economie
  • Spoor, openbaar vervoer en fiets
  • Koninkrijksrelaties

Bekijk hier de maidenspeech van Kauthar in de Tweede Kamer.

Kauthar Bouchallikht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.