Gepassioneerd, slim, creatief. Drie woorden die Bart omschrijven. Hij wil winnen met GroenLinks en als financieel-economisch specialist in een sterke fractie Nederland groener en socialer maken.

Van Roosendaal naar het Binnenhof

Bart werd in 1966 geboren en groeide op in Roosendaal. Hij studeerde economie in Tilburg en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over de relatie tussen economie en politiek. Bart kent GroenLinks door en door. Hij was directeur van het Wetenschappelijke Bureau en hoofd voorlichting en strateeg bij de Tweede Kamerfractie. Hij werkte bij het ministerie van Financiën en leerde de andere kant van de media kennen als redacteur bij het televisieprogramma Buitenhof. Bij GroenLinks in de Tweede Kamer is hij nu weer terug om als adviseur en tekstschrijver de partij te helpen de verkiezingen te winnen.

Hier sta ik voor

Bart wil als econoom de rechtse dogma’s in de financieel-economische politiek aanpakken. Het is tijd voor een aanval op ongelijkheid en een radicale omslag naar een duurzame economie. Juist in de financieel-economische politiek komt het gedachtengoed van GroenLinks tot uitdrukking. Een sociaal belastingstelsel dat kansen biedt, ongelijkheid bestrijdt en de groene economie stimuleert. Hier kunnen we het verschil maken. De aanwezigheid van financieel-economische expertise is daarbij cruciaal.

Wetenswaardigheden

Zijn honger naar nieuwe inzichten is onstilbaar. Jesse noemt Bart plagend de fractie-intellectueel. Altijd liggen er stapels boeken en rapporten op zijn bureau. Over economie, over politiek, over filosofie. Met grote regelmaat komt hij bij collega’s met weer een nieuw boek en nieuwe ideeën. Lezen!

In de Tweede Kamer houdt Bart zich bezig met:

  • Financiën en Algemene Zaken 
  • Koningshuis 
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.