Kort interview met Cora

WIE IK BEN

Ik werk als compliance officer en vertrouwenspersoon bij het Nederlands Compliance Instituut. Ik werk vanuit het instituut voor veel verschillende organisaties. Voor GroenLinks werk ik alleen als vertrouwenspersoon.  Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel, ik ben getrouwd, we hebben twee kinderen. 

MIJN ROL

Af en toe kunnen mensen onbedoeld in een lastige situatie terecht komen. Dit kan echt iedereen overkomen. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, het overkomt je gewoon. Op die momenten is het fijn om even te kunnen sparren. Juist met iemand die wat verder van de situatie af staat. Iemand die vooral luistert.

Ik ben vertrouwenspersoon geworden om mensen te kunnen helpen. Ik help door te luisteren. Ik help om het verhaal te ontrafelen als dat nodig is. Ik help door de verschillende mogelijkheden te bespreken. Ik sta naast degene die in een lastige situatie zit. Ik vind het belangrijk dat de personen die een beroep op mij doen, zelf aan zet zijn. Ik bepaal niet wat er gebeuren moet, maar dat bepaalt de persoon die ik bijsta. Het is het allerbelangrijkst dat de persoon die ik bijsta zich weer veilig voelt.

WETENSWAARDIGHEDEN

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd met mijn gezin op pad te gaan: wandelen, fietsen of het water op.